BUNTING HARIMAU

Assalammualaikum, I baru hamil 5 minggu.. Nak tanya ada x yg experince bunting harimau/pelanduk ni? Turun darah mcm nak hujung period tapi bnyk ketul dah 4hari. Darah coklat lendir2 sikit je. Pergi cek dr ckp ok smua. Cek bwah pun ok. Just sendiri risau, org ckp bnting hrimau tu lh. Xda sakit pun. Tq guys

38 Balas

Saya bunting pelanduk sis.. Memang ada keluar lah darah sikit... Walaupun dikatakan tak bahaya, tapi pastikan awak lebih concern ketika berdepan sesuatu yang luar biasa ketika hamil. Kalau naluri kata negatif, better cepat2 pergi jumpa doktor.. takut baby tak okay je dalam perut

Sis, pendarahan tu sikit sikit ke banyak kuantiti dia? Saya tak tau pulak bunting pelanduk ni macam mana tapi kalau nak kepastian naik check dengan doc. Mungkin ada cara nak kurang darah ke apa atau kena ambil ubat bagi dia stop kan bleeding tu. Apa-apa rujuk yang lebih pakar.

Berdasarkan pengalaman bunting pelanduk, Usually kalau wanita yang berdepan spotting darah macam darah haid pada 1st trimester dia akan ingat gugur, jangan gelabah, banyakkan berdoa & jumpa doktor, sebabnya bukan keguguran saja yang boleh mengakibatkan pendarahan.

Saya ada Pengalaman mcmtu. Bila pergi klinik scan, semuanya okay. Boleh kata masa kandungan 5bulan mcmtu baru xada spotting. Dia kluar mcm coklat2 tp xde la penuh pad. Skit2 ja. Kalau risau, sis pegi klinik ya. Jgn stress2, jangan buat kerja berat

Kalau saya dulu masa kena bunting pelanduk saya terus pergi jumpa doktor. Saya cakap ada spotting dalam 2-3 hari tapi sikit je. Then doktor bagi ubat to stop the bleeding. Tu lah pengalaman bunting pelanduk saya. Alhamdulillah baby sihat je

Saya pn dah kena...kitaran haid mmng x tk mnentu...tp haid still ada stiap bulan .now ..saya dah mngandung 4bulan....br saya taw haid turun time mngandung tu dnamakn bunting harimau..

Sy hamil 5w3d.scan ats bwa xda kantung tp cek upt positif..ambi drh pa semua da.sy pon kluar deh kecoklatan n kdng fresh blood tp sikit,yg bikin takut setiap hari..nanti 8w br scan semula..agak² ada baby ka jgk ni?🥺

saya mcm tu skrg ni. tkutnya.. pegi PAC 2hri lepas doc ckp possible missed miscariage.. risaunya 😭😭😭 tp xg scan swasta lg.. sapa ad pgalaman mcm sy?? td turun darah sikit ja. mcm ujung2 period haaa....

I ada kena mcm ni bleeding dlm kndungan 22 weeks smpa 24 weeks. Darah coklat kluar sikit2. Smpai masuk wad tapi doc ckp xda pa baby ok. Doc x dpt pastikan sbab dia. Bunting harimau ye nma nya.

hi awk .. sy nk tnya ,awk preg 5minggu doc ad bg ubt ap² tk ? sy preg 5minggu 5hri tp doc tkde bg ubt ape² .. dh 2hri kluar drh wrne pink + lendir putih .. tp sikit je ikot kluar masa kencing...risau sgt

3y ago

Sama macam saya, puan sekarang ada keluar lagi ke?