Susah membunang

Assalammualaikum hy semua... Saya ada masalah susah membuang.. dah 5 hri saya tak membuang.. ada tak cara bagi senang membuang selain dari makan betik. kepala saya dah mula sakit2 perut saya sangat2 tak selese.. btw sy pregnant 15w2d #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

5 Balas

maaf kalau cara saya salah .tp ni LA cara sy buat klo sush nk mbuang ..bila tahi keras..tp sakit perut yang amat..sllu saya picit paip air deras masuk kn air dlm bontot..Lps tu terang MCM ni berak..nnti kluar smua..Lps tu lega ..

7mo ago

suami sy pun ckp macam ni.. tp macam ye x ye je.. ahahhahahahhahahaha..

sy guna ubat picit tu sis kalau tak lawas. beli kt farmasi. picit dlm dubur nnt dia keluar habis smeua. tp tak digalakkan guna selalu

7mo ago

x bahaya ke ek kalau tengah pregnant... ?

awk bnyak kan makan buah and minum air..tak pun bancuh sunquick oren tu tnpa gula then mnum..sy mcm awk jgak 1st trim hari tu

7mo ago

sy rjin mnom air sunquick hari2.. tp x jalan.. smpai rse sakit kple.. perut pn sgt2 x slse...

Saya hari2 makan pisang/jambu batu waktu pagi. Sembelit tak pernah lebih 2 hari setakat ni. Cubalah

7mo ago

mungkin sy boleh cuba makan pisang pulak... tq ea awak

cuba makan prun sunsweet. pagi lepas bangun tidur sebelum gosok gigi, minum secawan air suam.

7mo ago

saya cuba ye... selagi tak membuang selagi tu kepala sakit.. perut x selese