Salahkah saya

Assalammualaikum, hai semua sy ingin bertanya, salahkah sy terlalu obses menjaga anak, dr segi penjagaan permakanan dan aktiviti anak.... Sy bru anak pertama... Jd bila husband cuba nk bg anak mkn aiskrim,air masak, air buah pd anak sy selalu larang... Anak bru nk msuk 6bln... Anak 4bln lbh dia dh nk bg itu ini.. bila sy larang dia kata sy mcm².. padahal sy risaukan kesihatan anak sy.. teruk sgt ka sy menjaga anak dr segi kesihatan dia.. kadang² dia main dgn ank pun ganas... Sy tegur mesti sy kne marah balik... Lagi klau dgn adk beradik diaa... Dia xkata xpayah larang apa org nak buat.. jgn smpai stu masa nnti tak ada org nk pegang anak kita... Sy sedih sgt².. salah sy ke?? #mommykerisauan #mommy2020

1 Balas

tak slh la puan..itu hak kita.. biasa bby blh minum air kosg pn pd usia 6 bulan.mcm sy husband rajin nk cari maklumat ttg cara nk jg ank.. alhamdulillah slalu dia yg beware smua perkara... dia yg alwyz remind sy hingga dia juga siapkan puree tuk ank mkn... puan try bncng dgn husband...slowtalk dgn dia..dlm ms yg sm puan carila maklumat di internet ttg pemakanan ank mengikut umur..kmdian share dgn husband link nya or apa shj maklumat dkt whatsapp ke telegram husband ke remind dia ckp la dkt husband..abg kalau kita bg ank minum or mkn sblm 6 bln kesan dia mcmni abg...sbb usus ank blm matang ada effectnya..kmdian tnjuk juga info ttg apa prlu bg ank mkn mengikut umurnya..in shaa Allah mungkin akan dpmudahkan segala urusan nya nti lepas sharing.. 😉✌