Bengkung

Assalammualaikum and hai mommy² semua. Sekadar bertanya utk kepastian. Coming sunday sy akn jalani czer. utk part berpantang, boleh ke kite pakai bengkung cotton? pakej berpantang yg sy akn amik tu nnt ade include bengkung, sengkak rahim dll. bile sy tnye lain org, brbeza² jwpn. mommy² pena ada experience?

2 Balas

Sy czer. Time dlm pantang urut semua xsentuh perut..urut belakang, kaki, tgn..bengkung pun x pakai..even org urut pun ckp xsentuh bhgn perut..sy cuma tuam perut je selalu pakai tuam bonjot..lpas da habis pantang..rsenye around 3-4 bulan baru pakai girdle..

5y ago

Thanks mommy for sharing!😊 tu la, sy pn ade ckp dgn org yg bakal urut sy tu, setahu sy apa yg sy baca kt blog bengkung ke ape mmg x ssuai utk org czer.

Pakai bengkung setelah luka czer baik btl2 yea..sbb czer bkn mudah nk jaga,kalo jahitan tbuka kena gi hosp buka jahitan dan jahit balik..kalo bnanah lg la.truk..so better xyah dlu...

5y ago

Okay mommy, noted. Thanks for sharing!☺️