Sepatutnya 8weeks.. Tapi scan baru 5weeks..

Assalammualaikum.. Hai momies semua... Saya nak tanya... Sepatutnya saya dah 8weeks1days hari ini.. Tapi bila scan.. Doc kata kandungan saya baru 5weeks2days... Doc kata salah kiraan. Padahal betul... Dan bila scan... Kecik je doc kata..(dalam bulatan) Kantung pun macam tak nampak lagi.... Saya risau sangat... Saya ajak suami ke klinik swasta.. Untuk scan... Tapi dia kata ikut je apa yang doc cakap... #babyke3 #pengalaman_tak_sama #BantuSaya

Sepatutnya 8weeks.. Tapi scan baru 5weeks..
8 Balas

saya awal² pun mcm sis.. banyak kali g swasta scan.. doc cakap kite tak tahu waktu kejadian yg tepat.. jadi doc mintk scan lagi 2minggu.. dan masa ke kkia bila bby dah besar sikit baru doc dapat ukur yg tepat dan doc ckp beza dalam seminggu je .. jadi utk skg sis jgn stress² ye.. ikut je saranan doc..

3y ago

Samaa macam saya positif je Insyaallah semua baik baik

jgn rsau sis..sy pn mula2 mcm tu, spttnya hr tu kndgn sy dh 9mgu tp doc scan kata mcm br 6mgu..doc klinik trs refer sy kt hosptl pkar o&g..bla kndgn dh 12 mgu ke ats bby tu dh bsar jauh bza tgk mcm xcya..jgn rsau In Shaa Allah xdk apa2..🥰 doa baik2 ja..sy lani mslah hb sy makin rndah lg tkut😢

3y ago

saya tinggi sikit..10.5.. tapi kata nurse tak okay.. sebab awal2 lagi hb dah low...nurse kata kalau boleh masa buat buku 11 lebih...

saya pon scan minggu lepas, sepatutnya kalau ikut kira last eriod dah 8w tapi saiz baby baru 6w.. this week doc minta scan lagi .. ayat yg doc puan bagi sedap lagilah bunyinya.. doc saya terus je cakap takut baby saya tak jadi je ni ..hmmm

3y ago

tq.. saya baru balik dari scan baby membesar sikit je.. ada nampak jantung tu moving but too slow.. hmmm

Saya pun sis. Gynae kata nak jumpa lagi 2 minggu. Semoga Allah permudahkan urusan kita, insyaAllah kita fikir yang baik baik aje. InsyaAllah, ada tu sis cuma dia cenonet lagi.

awal lagi tak sis ? nanti try scan lagi bila 12w keatas . sis tak ada tanda keluar apa2 kan ? mcm darah ke apa ke .. ?

3y ago

baru je ni sis... keluar lendir + darah... tapi tak banyak.. sikit je... harap2 tiada apa2....

saya tak pasti sama ada... ada nampak kantung atau tak? tapi yang pasti.. doc kata itu ukuran janin saya...

3y ago

mcm saya dulu ,baby mcm tk membesar last2 turun sendiri

fikir positif jak ya sis,in sha Allah takda apa² tu....baby pasti akan membesar jgk tu🤗🤗

Pikir positif sis. Tunggu lg 2 minggu

3y ago

baik sis... terima kasih..😍