Pendapat semua org

Assalammualaikum dua date 8/1 skrg ni sakit bahgian kemaluan kita smpai susah nak jalan atau berdiri dan kerap mengeras baby kurang aktif perlu ke kita pergi hospital terus adkah tu tanda nak bersalin siapa yang dua date sama dan merasa bende yang sama .. saya nak g hospital takut nurse ii sana marah

6 Balas

Hi waalaikumussalam Saya due patut 17/1/23 tp dah terbersalin week 37 pd 28/12/22. Bermula dari rasa xsedap sbb baby kurang aktif pd 25/12/22. Wpon degil xnk gi emergency tp bila husband dok push2 suruh pergi jugak, saya gi la juga ke emergency. Alhamdulillah rupanya Allah nk tnjuk yg rupanya air ketuban saya dah kurang sgt. Sbb buat ctg heart rate baby semua ok. Tp bila scan measurement air ketuban dah makin berkurang. Bg saya kalau ibu tak sedap hati terus je ke emergency kalau dah hampir2 due ni. Biarlah kene marah dgn nurse ke ape. Asalkan hati ibu puas dpt check semua ok. Semua jadi ada hikmahnya. Sbb kita xkan boleh tau apa jadi dlm perut kita. InsyaAllah kdg2 instinct ibu tu lebih tepat. Takyah dgr ckp org lain.

due sy sama mcm awak. awak, doctor tempat sy check up baru ni marah sy last week. dia cakap kalau baby kurang gerak kita terus ke hospital. sebab kita dlm kategori baby dh masak ranum😅. dia kata nk baby selamat ka nk takut dgn nurse hospital marah. sbb masa tu saya ada bgtau dia mcm awak ckp juga. tapi skrg sy pon belom bersalin lg juga. sbb xde rasa pape

1y ago

tak awak. semalam sy pergi check dkt klinik swasta. doctor check bukaan semua sekali. doctor kata belom lagi. kedudukan baby pon tinggi lagi. sama la kita belom rasa nk bersalin. awak kena tahan ke?

Waalaikumussalam wbt.. sy pun ada tanda mcm sis jugak tp due sy 30/1/23. Walaupun sy sndri staf kkm, sy x g cek sgt sbb tgu je tanda bersalin lain contoh mcm pecah ketuban sbb baby sy xturun jalan lg.. cuma sis tarikh dh dekat due.. dh mmg blh p cek sgt.. xpyh takut ngan misi tu.. kalau bising2 nt ambik je nama staf tu buat complain 😂

Kalau kurang gerak tu sbb dia dah besarkan so ruang dlm perut pn jdi kurang , kecuali dlm masa 10jam dia x gerak langsung puan kna trus ke hospital . Saya skrg kerap makan aiskrim sbb nk sruh baby gerak

awak dh blh sgt dh tu nk bersalin sbb baby dh matang.. pergi shj ke hospital klau rasa mengeras sgt.. misi pun baik² x ada sbb dia marah..

due sama 8/1 , pun rasa yg sama bby kuat ngeras juga tp still aktif . kalau kerap sgt better pi hopsitl check