Baby 3 bulan minum berapa oz?

Assalammualaikum, anak lelaki saya 3 bulan 11 hari. Sekarang dia minum 4oz setiap 4jam. Total dalam +- 24oz sehari.. Kalau kasi lebih, boleh jeluak, kalau kasi 4oz setiap 3jam 30mins ++ pun boleh jeluak.. Kalau baca google, ikutkan sekarang dah kena minum around 32oz a day... ataupun 4-6oz every 4-5 hours... macam mana saya nak increase kan intake susu baby saya tanpa dia jeluak and muntah.. Or just ikut demand baby? Baby saya masih tak tidur the whole night.. bangun every 3-4 hours.. after research, katanya kena increase milk intake during siang hari supaya dia tidur lebih lama time malam... any tips mummies?

3 Balas

I pernah baca somewhere baby takkan develop long night sleep pattern selagi tak achieve 6kg but still it depends rasanya. Different baby different character

Ikut demand baby. Sbb semua baby lain2. Anak sy dulu kekal 4oz sampai besar. Tp makan byk je

menyusu ikut demand baby sis

5mo ago

ya sis. bottlefeed pun ikut demand jugak