Laundry baju baby

Assalammualaikom nk tnye baju bby sebelom digunakan boleh ke kite basuh di dobi? Baju rosak tak? Atau kena basuh guna tgn? Boleh pakai sabun baju biase atau sabun baju baby shaja? #firstbaby #1stimemom

2 Balas

sis bsuh pakai msin bsuh yg bese ja sis..jgn kering kn bju tmpt bju kte kering tu..nti bju bby rosak..ade stgh bju or kain ape2 x bleh kne pns..dan pakai sbun cci khas bby punya..lau sbun kte tkut kulit bby sstf

Saya basuh baju baby pakai tangan,rendam dengan sabun baju baby tapi kalau nak pakai sabun biasa pun boleh je.