nescafe

Assalam....maaf kawan kawan nk tny, saya penggemar nescafe...baru preggy 6 minggu,soalan saya bolehkah klu preggy kita minum nescafe...ada yg kata x boley ada tg kata ok...mohon pencerahan...tq?

30 Balas

lebih baik stop caffien ya...kandungan dah stabil kuat boleh lah minum ...nanti tekanan darah rendah mcm saya dulu...but baby semua sihat

Sy hari2 minum 1 cawan. Buatkan utk suami terbuat utk diri sendiri jgk. Tp lps tu mesti pening atau sakit kepala. Itu tanda hb low ke?

minum coffe jenama lain nescafe kuat sgat caffeine xleh tidor saya kalau minum 😀 saya pregnant minum coffe wonda atau jenama lain

Kalau blh Cuba elakkan....Kalau Teringin tu blah la rasa skit,better minum susu atau jus buahan baik utk baby Dan kita jugak

Klu hb x de mslh, terpulangla nk mnum ke nk stop.. sbb bdn tiap org x sma.tp sebaiknya minta nsht nurse/doc..

Elakkn sbb nescafe bleh buat hb low.. Lg satu time preggy x bpe elok minum minum an yg de kafien

Selalu nurse x bagi sbb tkut HB low... Klu sekali sekala ambil ok je.. jgn hari2 ye😁

Waalaikumussalam, macam saya mmg tak minum langsung nescafe or kopi masa mengandung

Jangannnn.. sian kat anak 🥺 nk lepas gian minum sesedut je

Nurse x bg sy minum apa2 cafein..sbb hb sy rendah sgt 8.8...