air gula.

Assalam..baru2 ni minum air gula..result ye da keluar..kalu tinggi. Kena minum lagi ke..? N mcm mana nak cantikkk result nye ye? Ade efek kpd ank atau bersalin nnti ke?? Bantu sy ye kawan2..1st baby#

air gula.
3 Balas

minum air gula ada 2x ye.. awk 1st time kan... kalo kali ke 2 minum bru boleh tentukan awk sangkut gdm... jgn la risau,, gdm ni kalau masa mak awk peknen awk dulu sangkut gdm kemungkinan awk pun akan ada gdm jgk... jgn risau la selagi belum konpem

tengok dalam result after 2hours , tinggi .. saya pon mcm tu dlm 9.8 terus sy sangkut gdm on diet . alhamdullilah dpt kawal pemakanan .. baby ok je hanya besar sikit . Nanti lepas bersalin akan minum lagi , nk tngok ade lg kencing manis tak .

Mcm akak 1st minum sangkut GDM,jd yg kedua nurse ckp tak payah minum da.kurangkn portion makan,elakkan manis tp skali skala ok je.minum air putih dan hirisan lemon,inshaallah boleh control BSP nanti