Anak Tak Nak MAKAN

Assalamalaikum..sye ade bayi 11 bulan.. 2 mggu lepas dia demam... Lepas demam tu smpai ari ni trus xnak makan nasi, bubur.. Sye dh buat jejari kentang. Pun dia x nak.. Biskut baby dia nak pulak..dia kuat menyusu je..dh la df.. Sampai melecet dah. 😔Knape ekk bayi x nak makan? #firstbaby

2 Balas

Waalikumsalam, kalau ikut pengalaman saya kan, normal. Sebab anak saya fully BF sampai umur 2 tahun. Puree taknak, biskut baby taknak, bubur taknak. Susah hati/stress saya ni hanya Allah je la yang tau masa tu 😂😂 setiap kali checkup je mesti mengadu dengan nurse. Tapi nurse pun tak boleh buat apa, sebab height/weight anak saya normal dan sikit lagi nak obesiti 😂😂 sampai 2 tahun baru dia nak menganga makan bubur. Alhamdulillah sekarang anak dah 3 tahun lebih makan nasi dengan lauk dah 🙂

mommy boleh bagi izzly food utk baby boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/izzly