pergerakkan baby

Assalam sy preggy 13w...tp sy dah blh rasa pergerakkan baby..bl dia gerak rasa terkejut dibuatnyer..normal ker?? Awl lagi blh rasa..kerap pulak tu...

43 Balas

U are so lucky.. Soft movement.. Normal. But most of the mom's only figure it out when they reach 20w above. I miss my baby movement in my belly so much. U can touch and feel the baby.. That's fun. No need to worry. Just enjoy it.. Me myself, I'm lying in the sofa and play with my belly.

Sya 18w baru dpat rasa pergerakan bby 😊 alhamdulillah tuhan izin kan sya rasa nikmat ne , 4tahun lebih sya menanti untuk zuriat yg pertama ..

Normal..klu awal rasa prgerakan baby msti baby boy..sbb ank sy 3 org prmpuan smua lmbat nk rasa die pnya prgerakkan tue..bila dpt lelaki, seawal 14 mnggu da dpt rasa..

hihihi alhamdulillah dapat merasa awal agaknya perut sis jenis kulit ta tebal kot ya dapat merasa awal awal biasanya 16weeks+ ke atas baru ibu ibu merasa

Normal tu sis, sy pun awal lg dah rasa juga macam vibrat telepon, rasa seronok bila dapat getaran tu😊, tak sabar nak tunggu baby keluar🤭

5y ago

Kan.. bnyak kali juga dia gerak. Saya kadang tgh tdo dia gerak , xdpt tdo kkdg huhuhu

Normal sis. Week 8 saya dah rasa. Week 12 makin aktif. lagi lagi bila daddy nya pegang perut , dia ajak bermain skali la tu 😆😆

Saya mengandung anak ke3 ,pon dah rasa gerakkan baby . Sy tanya doc , doc kate normal jek klu jenis perut nipis

Sye pun 13w tp dapat rase die gerak2..lagi2 bile lapar..tengah mask rase die gerak..nk mkn jugak kot😄

Waalaikumsalam.. Kdg2 ade yg dh boleh rasa geli2 atau ketik2, normal sis.. Tahniah n good luck sis 💕

Normal sis..sy 1st bby dpt rasa awl dlm 9-10w..plus 1st bby boy..tu yg aktif n rasa awl pgerakknnye..