kandungan 5 bulan

assalam sy bru msuk 22 minggu.2 3 hari kerap skit peha dn skit tulang ari2.kalau duduk nk bgun tu rse skit blkg.dn ambk mse tu jalan lps bgun dri duduk.ade yg pernh alami x.normal ke kandungn tgh mbesar.

5 Balas

Sis try time tido letak satu bantal bawah pinggang. Jangan bantal yg tebal sgt. saya dulu pon sakit pinggang lagi2 time baring pastu nak bgun tu sakit. Tapi sejak letak bantal tu dah tak sakit dah alhamdulillah. Cuma kalau lenguh2 kaki semua tu normal la suruh husband picitkan 🤭

sy belah kanan..punggung n kaki kanan..siap bunyi lg.. katanya sbb anak stay belah kanan, so tekanan lebih kt kanan..dan 1 lg sbb bkja duduk lama sgt.. bila time weekend siap jalan2 xde pla punggung n kaki sakit. sy dr 10w lg dh rasa. btahan je smpai bsalin nt.

Normal. Mmg tu la prosesnya. Rasa mcm tulang² makin longgar, otot ngn sendi smua meregang gitu. Bergerak slow² je utk kurgkn ksakitan akibat pergerakan mengejut.

Normal sis..dh start sakit2 bdan xselesa sume dlm usia kndungn mcm tu..pngalaman semua tu..

Tido pastikan mengiring..jgn terlentang..