Bahagian atas perut tak selesa dan selalu terasa ada benda tendang

Assalam semua. Sy ibu yang sedang hamil 10minggu. Saya nak kepastian, kenapa perut saya bahagian atas perut asyik rasa tak selesa dan kadang kala tapi kerap jugak terasa ada cam tendangan. Cam baby tendang tu. Tapi setahu saya 10 minggu baby masih di bawah. Tapi napa rasa tendang2 kat atas. Belah kiri perut. Belah kanan tak de rasa pulak. Adakah angin? Cara atasi camne? Plz bantu.

1 Balas

Jumpa doc sis. Jumpa doc lagi bagus untuk kepastian sbb sis first trimister lg tu.