Follow Up Hospital

Assalam semua, saya tgh bpantang hari ke 3 selepas kandungan saya berusia almost 12w di dapati molar pregnancy. Emergency operation hari Jumaat tadi.. Ada siapa² tak mommy kat cni pernah di diagnose molar pregnancy, selepas menerima rawatan, berapa lama kita kena follow up dekat hospital. Doc ada bgtau hari tu katanya lama.. Boleh sesiapa share tak?

1 Balas

Molar prgncy kena rehat lama @sampai bhcg dlm badan kosong....kena pastikan sel molar betul2 x ada dlm rahim(if ada boleh bertukar menjadi kanser)... Dia x sama mcm blighted ovum n normal miscarriage yg boleh pergancy after 1mnth miscarriage.