Makan kimchi(stew kimchi) jenis xpedas boleh ke masa pantang?

Assalam, hi saya nak tanya 😂 masa pantang boleh x makan kimchi, lagi2 jenis stew 😂 sebab saya suka makan sup kimchi, dan healthy jugak makannya. Sebab tu saya tanya, boleh ke tidak ye? #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Bru ingt nk tnye soalan ni, skali nmpk soalan sis. Bkn ape, sy mmg suka sgt mkn kimchi n sy tgk org korea elok je mkn xkire pregnant or lps brsalin. Tp sy risau juga nk mkn time dlm pantang sbb bdn org korea lain dgn kte org msia😅

2y ago

iya sisss.. tu yg saya tanya. kalau boleh, saya nak start makan lepas anak dh xde kuning. sedapnya buat kimchi jigae daging panas2 makan dengan nasi. allahu... terlioq!

mmg healthy tapii kimchi ade kobis. kobis angin kalau breastfeeding nnti dgn bby sekali angin kembung.

2y ago

betul jugak kan.. ermmmm...