Daftar Surat Beranak

Assalam mommies semua..nak tanya skrg ni sy pregggy dan checkup bulanan di klinik swasta.. InsyaAllah bakal lahirkn baby di hosp swasta juga. Adakah mmg wajib ada buku pink utk daftar surat beranak baby nanti?? Apa dokumen yg diperlukan? #First_time_mom #firstbaby

3 Balas

Saya pon check up kat klinik swasta dan bersalin kat hospital swasta. Masa bersalin nnt nurse akan isi maklumat ibu apa bayi dan diaorang akan prepare dokumen utk kita ke pejabat pendaftaran. Saya punya tk pakai buku Pink pon. Semua dokumen nurse da sedia kan dan masukkan dlm envolep. Saya pergi ke pej. Pendaftaran terus bg envelop tu ja. Saya ke sna sendiri masa 2 minggu lepas bersalin.

4y ago

Sama lah. Good explanation. Saya pun dah lega gila 😭😭😭

Sama la kita sis..tak perlu pun sis buku pink tu just buku check up yg kita buat kat swasta tu..n just inform kk yg berdekatan bila baby dah lahir nnt.

4y ago

tq reply..saya amat hargai..time inform kk tu nk kena ckp apa ye? pastu nnt kena checkup baby yg baru lahir dkt kk situ juga ke?

buku pink. buku baby(masa discharge hsptl akan bagi). 2 ni kena ada. sya hari tu x bawa buku baby, x kena bg daftar

4y ago

tq dear for your info..ok nnt sy take note 😊