tips utk baby banyakkan kicking

Assalam mommies. Saya preggy 30week. Ada tips tak utk baby aktif dalam perot n bagi kerap rasa kicking. Tq

17 Balas

Selalu usap dan borak dgn baby ☺ Kalau dah tahu gender dan dah ada nama, sebut namanya. In shaa Allah nanti baby akan selalu respon sbb waktu ni baby dah kenal suara ibu ayah dia. #justsharing

Kalau sy , sy kerap bagi baby dgr surah . Dari awal pregnant sampai skrang , 34w . Pasang sirah jeee , kuat dia tendang , and gerak2 . Dan kena rajin borak dgn baby 🥰

saya pun kerap minum air sejuk semenjak 31 weeks ni . bawak baby cakap pulak .ingtkn cakap suruh baby jgn kuat sangat tendang2 .tapi makin aktif . 😂😂😂

Klu sy dlu, sy usap2 perut smbil komunikasi dgn baby, lepas tu husband bawa jalan2 naik kereta, excited sgt baby dlm perut tu haha

Saya minum air sejuk kemudian baring mengiring.. Memang kicking la si baby dalam perut tu hehe

Guna ais..msti dia kick..😂😂😂✌pnh try dlu...mmg bby cpt respon..

Air sejuk dan air sunquick yg tk bubuh gula bg masam2 mmg BBY aktif😆

Kalau sy minum air kelapa. Sblm tu letak dlm chiller bg sjuk. Sedapnya

Minum air oren sejuk atau makan aiskrim atau coklat 😇😇

Kena rajin borak2 dengan baby.👶🏻💕