Tips hilangkan kencing manis masa mengandung?

Assalam mommies.. ada tak yang berpengalaman kena kencing manis waktu hamil? Ada apa2 tips atau petua tak untuk hilangkan? Tak kisah la dari segi pemakanan ke lifestyle ke.. Feeling down ?

1 Balas

Wassalam dear... Sama la.. Blm bersalin lg dah kne pantang mkn mcm2... Klu mcm sy, dokter pakar diet dah kirakan kalori yg blh amik dlm sehari.. So dy sruh mkn ikut menu yg dy bg... Kne mnum air mineral bnyk2, x blh minum air manis lgsung....