Terasa ade benda keras ? 21w

Assalam mamy smua prnah tak experience mcm ni. Td pagi bngun2 saya baring terlentang. Pastu saja picit2 perut ade rasa tendangan baby juga. Tak lama tu kat bahagian saya bulat tu ade mcm keras kat tompok tu je la saya anggarkan kaki baby la kot. Kejap dia letak kaki situ bila tekan2 dia lepas pastu dia letak lagi. Bahagian lain smua lembut2 situ je tiba2 mcm menonjol and keras. 21w mmg blh ke rasa bahagian2 baby ni? #firstmom

Terasa ade benda keras ? 21w
7 Balas

normal ja..jangan risau saya pun kerap jadi mcm tu..tapi kalau 35 week lagi kerap rasa mengeras tang situ..baby mengeliat tkpun kepala dia..jangan tekan ii pulak bahaya nnti jadi effect kang..tapi kalau jadi mcm tu saya selalu usap lembut ii pujuk sikit nnti baby pusing duduk dkt lain🤭

boleh jadi kepala baby. boleh jd bontot baby. boleh jadi kaki baby. baby masih boleh berpusing dlm rahim kita. masih ada ruang yg luas. mungkin baby tengah menolak angkota badannya jadi kita akn rasa mengeras pada satu tmpt

normal..;)..sy pn masa first time timbul benjolan gitu, worry ..apa benda la tu ..rupanya baby;)..dia xlama..dlm 30 saat gtu..maybe dia tgh stretching tu

baby parking situ kot.. if risau gi cek ya mommy? btw syukur la parking kt pusat bukan parking kat tulang rusuk, kat pundi kencing

tunggu sis masuk 28w lagi excited sis rasa .. bergelombang mcm ombak laut perut tu dek baby😂

12mo ago

Skrng pun dah rasa gelombang2 manja dah😵‍💫

Tulang baby tu.. mgkin baby tolak dgn punggung/ kaki/ tgn die..

Nanti makin besar baby makin banyak tempat rasa keras2 😃