KERAP MENGERAS

Assalam mami² semua.. nkntanya normal ke kandungan dah 32w perut kerap mengeras ? mengeras dia tak kira masa, dalam kereta, tgh berjalan pun dia boleh mengeras.. ada risiko utk beranak awal ke ? atau kalau beranak awal pun apa risiko nya.. selalu kita dgr 35/36 dh sesuai utk beranak kan ?

2 Balas

risiko kalau beranak awal baby pramatang lah. baby pramatang senang nk kena jangkitan, organ2 dalaman dia pun belum matang, so mungkin akan perlukan bantuan peralatan apa2. mungkin jgk kena masuk NICU

kalau mengeras kejap2 tu okay je