Ada kantung tak ada jantung

Assalam ibu ibu hamil. Saya baru lepas scan doctor check tadi ada nampak kantung tapi tiada jantung lagi. Adakah itu normal? Ke terlalu awal untuk scan? Boleh ke saya amalkan pati delima untuk awal pregnancy ni? #firstbaby #ingintahu #bantusharing #7weeks4daysPregnant

13 Balas

normal. baru nampak kantung. nak nampak baby dn heartbeat klip2 repeat scan semula dlm 8@9w dan ke atas. inn shaa allah time tu dh boleh nampak😊. tak perlu. semua tu ada gula tambahan. takut nnt awak sgkut gdm pula tak pasal2. lebih baik awak amalkan rea food. makan buah delima betul.

10mo ago

Terima kasih sebab kasi tips dan semangat. Sebab doctor yang pegi scan tadi kata tak normal. Balik terus down

Sy pun mcm tu mse 7w tepat2 dia ckp ad kantung shja..repeat 2mggu lg.. Alhamdullilahhh mse 9mggu dah ade heartbeat.. Dlu ank sulung n no2 7w dah nmpk jelas.. Kalau xde bleeding insya allah..

kalau sy, sy tak berani nak amalkan pati delima diawal kehamilan, sbb pati delima tuu masam. tadi baru baca artikel dlm apps asian ni jgak delima tak elok lagi utk trimester pertama ni

10mo ago

sy pun de bca kaitan delima tu. tp syg sy xsave. artikel yg naik dr noti kalo nk cr smula mesti xjumpa..nk kne kaji lg app ni.

Haii.. saya waktu 8 minggu scan mmg kantung kosong, lepastu scan semula waktu 12 weeks kat kk baru nampak kedip2 jantung.. skrg saya dh 35 weeks++ #firstmom #firstbaby

sy x pernah amalkan pati delima. yg sy buat, jaga mkn & minum susu. insyallah 10w keatas, da boleh nampak & dgr heartbeat baby.

Saya masuk 7 minggu last week dah ada degup jantung. Just bagi masa. Doa yang baik2. In Syaa Allah mommy to be.

klu sy ni jenis scan bile test pregnant test line terang baru scan..klu line masih pucat tkut scan xnmpak..

makan buah delima lagi murah sis, real food lagi bagus utk awak & baby

10mo ago

real food always better dr processed food yg claim macam2✌️

terlalu awal, boleh scan lagi pada 10-11minggu In sha Allah jelas nanti .

sy 7week scan dri bwah tvs dah nmpk bby dn jntung bby...tp scan dri bwah