Nak minta pendapat mommies ✨

Assalam dan hi semua mommies, nak tny Siapa prnh mcmni? 27/11 jam 6am sy test guna clearblue kat bwh tu then dpt double line, 28/11 jam 2pm nak bg confirmation sy guna claerblue digital tp “not pregnant “ .. Adakah terlalu awal utk sy test 😅 skg ni dlm dpo12.. #pleasehelp #bantusharing

Nak minta pendapat mommies ✨
11 Balas

yg CB line tu, line dia nampak mcm tak valid, sebab putus2 dan halus sangat. yg CB digital selalunya accurate, tapiiiiiii kalau awal sangat boleh jadi false -ve. digital selalunya tak berapa sensitif, jadi ada orang tunggu lepas dapat +ve yg strip beberapa hari baru proceed dengan digital. sebab mahal sikit kan 😅 12dpo boleh jadi awal lagi, especially kalau cycle irregular dan depends on kalendar sahaja, boleh jadi sebenarnya awak lagi awal dari tu pun, belum 12 dpo lagi. nanti lepas 2 -3 hari awak test semula, guna strip dulu tau.

Result kt bawah tu dpt dlm brp minit? Dalam gambar mcm tak clear, takut evap line sbb halus. Dpo9 dah boleh dpt positive actually even guna strip pun dah nampak samar

7mo ago

https://chat.whatsapp.com/DcbdYhIj53JFs4VdNDqpL7 11

Jika nak test jarakkan minum 3@4 jam if not mistake , sbb tahap hcg dlm air kencing akan cair kalau minum air byk . Sbb itu digalakkan test pg lepas bangun tidur . Just my 2 cent

sy pernah macam nie...guna clear blue digital...dia cakap pregnant...pstu esok nya cek balik guna cb digital jga...tulis not pregnant...confuse ..

Kalau pngalamn sy kalau cb x detect awl khamilan dlm dpo 12 plus utk period regular la mybe blum rzeki lagi..klu xbrjaya sis cb next cycle lg🌷

clear blue upt Jenis yg bawah ni mcm xbetul sgt.. sy tak period 2 Hari saje test. naik line. next day period .. better guna dip n tell sis .

cuba guna upt dipp&tell pula. selalu nya digital cb ni dh accurate.

7mo ago

https://chat.whatsapp.com/DcbdYhIj53JFs4VdNDqpL7 12

yg bawah mcam tk clear , mungkin garis evap . cuba try brp hari lg sis

try test urine first awal pagi je sis, nak repeat pun esok awal pagi

7mo ago

kalau awal pregnant hormon hcg pagi2 tu tinggi, mybe sbb tu sis test ptg dpt not pregnant.. ada rezeki anak tak kemana sis 🤗🤭

stop check upt.. tggu period delay plak..

7mo ago

https://chat.whatsapp.com/DcbdYhIj53JFs4VdNDqpL7 16