Kejutkan bayi menyusu

Assalam , baby saya dh 2 bulan 19 hari, skrg saya still kjutkan dia stiap 2 jam to 3 jam untk bgi susu pda wktu mlm, soalan saya smpai umur berapa sya prlu stopkan kejutkan dia utk bgun mnum susu pda wktu malam ?#advicepls #firstbaby

12 Balas

x perlu stop. 😂 susu mmg keutamaan baby bawah 2tahun. cumanya baby ni tiap baby lain lain. mcm baby saya.. usia dia 0-3 saya masih feed kan dia 2 hourly... usia 4-5 bulan(sekarang usianya).. saya bagi 3 hourly.. even malam baby tidur.. saya kejutkan dia utk menyusu walaupun mlm dia x banyak minum janji dia ade minum supaya tak dehydrated... baby saya kalau malam tidur jam 9pm dia x bangun dah sampai ke 6am... so jadinya saya kene set alarm bangun 3 hourly feed dia.. 😂🤣 sekali with tukar pampers.. baby tidur je 😂🤣...

1y ago

aahh..samaa laa baby saya..klau kjut mnum sikit ..sblum moe prnh ada xkjutkan dia , dia akan bgun stiap 4 jam ..baby tdr kul 8 mlm..kul 12 tgh malm bru bgun..