Baby sembelit

Assalam, baby nk masuk 2 bln..tiba2 dia kene sembelit..susu ibu + FM.. dh 3x sembelit..ada ke yg kene mcm saya? Sebelum ni ok je..x prnh lg sembelit.

4 Balas

Anak saya dari lahir minum susu fm.. skrg dh 4 bulan. Hari semalam dah kali ke empat anak saya berak satu kali dalam 3 hari. Kiranya dah 12 hari lah berlarutan mcmni.. tahi nya pun ada solid. Tadi baru pergi klinik (klinik yg ada doc pakar kanak2 utk rawat bayi bawah 6 bulan), doc bagi ubat cair najis iaitu lactulose. Doc kata dlm tu tkda medicine pun, just air gula camtu nk bg cair tahi. Saya pun taktahu la air gula cemana yg dimaksudkan yg pasti tkda ubatan dlm tu. Bagi anak minum ubat tu najis pun jd cair.. utk bayi 2 bulan cuba minta pandangan doc.. sbb terlalu bayi..

Maksud sis tak berak langsung ke? Ke sebab dia asyik meneran sampai merah muka?

1y ago

hari pertama dia berak tp tahi keras.. hri ke dua x berak..hri ke 3 dh ngis2, nk berak tp x lps..bawa prgi klnk dpt ubat pribiotik..berak byk, esok ny x berak lg..esok lg pn x berak jgk..means dh 2 hri x berak

Susu fm jenama apa, try susu lain kot susu tu dah tak serasi

1y ago

similac lactose free

salam , tahi baby warna apa?