kedudukan baby

asalamualaikum semua..maaf sy megangu.nk tanya. ok ke kedudukan baby dlam keadaan baby sujud n duduk di bawah perut ?sy 22 week ..selalu rase sakit di tulang mis v dan tulng pungug belah kiri.smlm scan dokter bg tu baby dalam kedudukan sujud megadap bawah..sy risaw.baby akan kekal mcm tu sampi lahir or akan bepusing ya.. sy sakit di tulang mis v dan tulang pungug dri 9 week lagi.sampi skrg.sy tye dokter die kata sb baby kat bawah

2 Balas

Okay je kak.. Nanti dia akan pusing lagi bila dah 28 minggu ke atas.. Sakit tulang punggung tu normal.. Kdg2 disebabkan berat badan ibu atau pun baby duduk bawah2.. Try gi mengurut dgn bidan2.. Tapi sakit2 macam tu mmg normal

1y ago

ooh yeke sis.lega la sikit kalu baby boleh pusing.risaw sgt sy. arap die akn pusing la nnty.tq sis

kalau nak pastikan kedudukan tu ok atau tak sebaiknya sis tanya masa jumpa doc tu. kalau doc kata ok, means mmg ok. sbb dia dah check tahap kesihatan sis & keadaan baby

1y ago

detail scan biasanya mmg buat sekali je sis sepanjang pregnant hehe. kalau doc kata mcm tu means ok tu. kalau ada apa2 yg merisaukan mesti dia akan refer pada pakar. so dont worry