Mommy & baby

Asalamualaikum semua...blh suggest tak ikhtiar apa lgi yg blh buat utk hamil.. Sye mcm2 dh cube tpi xde hasil lgi..ke sebab sye gemok sye kena turunkn berat badan dlu..tpi sye dh check sye xde mslh ape2 Tahun lepas pnah pregnant sye ikhtiat dgn air buah zuriat ngn acid folic tpi xde rezeki sye gugur ...skrng sye just ikhtiar bnde yg sme n kerap mngurut je.. kalau ade yg tahu ikhtiar ape yg blh buat share lh ngn sye momy smue.. semoga ade rezeki zuriat utk sye dibulan ramadan mulia ini Aamiin ... terima kasih mommy smue.. # ttc3years #bantusharing

2 Balas

Sy pun ikhtiar mcm2 dulu tp setahun lebih sy kawin baru sangkut Mula2 sy pegi klinik bagian pmpuan. Kat situ sy dpt rawatan dr scan rahim apa semua. Lepas tu dokter bahi plan, ambik darah cek kesuburan. Barulah dia bgi ubat. Utk lancarkan haid apa semua Sy follow je smua dokter ckp, dan adq 6-7 bulan mcm tu sy follow up dokter, Alhamdulillah cycle pertama sy berjaya hamil. Skg dah 35weeks. Sy dulu pegi urut, makan pape produk pun tk jadi. Finally sy ikhtiar dg suami, sy rujuk dokter mmg khas pakar pmpuan. Suami sy tkde masalah. Cuma sy jelah yg tk brp ok, sbb sblm kawin period sy tk teratur. Tu yg susah nak tau bila masa subur. Dn sy lebih berat. So masa tu sy mmg turunkan berat badan juga☺️ Sis boleh ikhtiar refer dg pakar o&g ye.. InshaAllah boleh membantu

klau nak cuba iktiar cara tradisional boleh ws saye..0166654419