GS : 0.99cm tapi GA : OOR

Asalamualaikum .. harap ada ibu ibu y sudi jawab 😭 sy scan minggu lepas kantung bru 0.97cm tadi scan semula 0.99cm . Dr kata , kantung saya tak membesar sepatutnya kalau after seminggu dia dah 1.05 macam tu . Tapi pembesaran dia sangat sedikit .. Dr suruh tunggu dia gugur sendiri 😭 . Kalau ikut hri terakhir haid skrg ay dah 8 minggu 😢 . Tapi ni masuk hri ke 3 sdh bleeding coklat . Adakah saya berisiko tinggi keguguran ? Atau masih ada peluang itu kandungan dteruskan 🥺 ni bby first saya 😢 .. #firstbaby #pleasehelp

GS : 0.99cm tapi GA : OOR
2 Balas

Ada minta second opinion tak? Meaning pegi jumpa dr lain?

3y ago

doc kata mgkn keguguran tu ada buat scan x? klau buat scan msti nmpk kantung/janin ada atau x. klau still ada, tu baru threatened misscarriage, blum lg gugur tp boleh gugur.