Kencing Manis

Asalamualaikum dan hai ibu semua Kandungan Saya 6 bulan Dan ini kehamilan pertama saya.Saya baru saja minum air gula yg kedua dan Saya disahkan ada kencing manis.Apa yg Saya harus buat untuk kurangkan kencing manis dlm badan Saya..#ingintahu

2 Balas

Cbe jaga makan..totally cut sugar..makan ikut time 3 kali shari..ikut portion suku2 sparuh..no snacking kecuali buah..tapi buah pun kena pilih2 mne yg byak gula n x..all the best sis