Baby 2bulan boleh ke tidur pusing ke kanan atau kiri

Asalamualaikum baby sy baru berusia 2 bulan tapi dia kerap sangat mengeliat.. dan terkejut bila tidur terlentang.. bila saya mengiring kan diq baru dia boleh tidur saya alaskan bantal dibelakangnya soalan saya bahaya atau tidak tidur mcm tu ya? Ank saya mnum susu fomula dan bila dia terjaga pun saya bagi dia susu mcm tu

10 Balas

boleh tu boleh tapi kena rajin alihkan kiri kanan & sentiasa pantau. baby dua bulan ni dah pandai pusing2 dan main tarik2 apa yg ada dkt dgn dia.. posisi meniarap & mengiring tidak digalakkan sbab boleh menyebabkan SID (suddenly infant death), klau nak buat kena kerap pantau..

Bagi sy xda msalah sis.. Ikut keselesaan baby sis. Ank sy sebulan pn dh tdo mengiring. Lena dia tdo. Kadang sbb perut dia xselesa. So kita alih sikit posisi dia. Dia selesa

baby sy lg lena tdur mengiring 😅 tapi kita kena tukar2 kan posisi dia la .. contohnya jgn lama sangat ngiring ke kanan tukar pulak ke kiri atau terlentang ..

Kalau blh elakkan sis. Sy bace umur 4 bulan okay nk mengiring. Tdo mcm tu seusia 2 bulan risau tulang2 baby lembut lg. Jd risau sakit. Ni ape yg sy bace.

boleh ja...xde msalah puan..klu tido trlentang, boleh ltk ap2 kt dada or perut baby...mcm napkin ka bntal kcik ka xnk bg trkjut

Boleh sis setahun sy xde masalah.. Cuma ibu rajin2 la kalih kan baby mksud Pusing2 kn dia xde la tido satu tmpat je..

Boleh sis baby sy dulu pun tido mcm tu sampai sekarang dah 8 bulan dia lagi lena tidur mengiring dr telentang

anak sy 2 bulan kita tido mengiring dia sendiri la yg terlentang..walaupun da sendal bantal 😂

Ank saya 2 bulan pon tdo megiring. Tp klaw dia dah lena sgat boleh la bg dia tdo terlentang...

Boleh je. Tapi kena selalu pantau takut tersekat nafas die