kedudukan baby

asalamualaikum ade x mama yg pregnen 30 week bile scan kepala baby dah menghadap kebawah tp masih belum masuk laluan lagi.. soalan sy. adekah kite akn besalin awl.dri tarikh due ya...

5 Balas

wasalam.. sy scan smlm 30w, dua² kpala baby dah kbwah.. tp xmsuk laluan lg.. dktor ckp dorg still blh main pusing² slagi muat, biasanya smpai 32w.. utk bsalin awal tu bgntung kpd keadaan mummy jgk.. nnti 36-37 w dktor akn tgk keadaan baby mcm mne.. klau mummy n baby xde pape mslh, dorg akn sruh tgu kontraksi normal..

1y ago

ok tq ya ☺☺😊

Saya masa scan 28w kepala dah kat bawah. Semalam baru scan 33w doctor kata kepala keatas dah 😅 Tapi doctor kata ada masa lagi, nanti checkup 36w harap kepala dah kat bawah hehe

1y ago

ooh die bepusing ya.. sy bru pas scan kat hosptal baby kepla masih kat bawah cuma kedudukan die dah pusing sujud plk hihi.. mase 22 week buat detail scan pon die sujud.ni buag scan kt hosptal pon die sujud baby sedap duduk dlm kedudukan cmtu hihi.cuma nya mase 22 week buat detail scan die sujud tp kepla bukan kat bawah

normal sbb baby pusing2 dlm perut 😂 1st scan baby kepala kt bawah 2nd baby dok mengereng pulak 😅

1y ago

hihi arini sy scan baby kepala masih kat bawah cuba die pusing kedudukn die dlm keadaan sujud hihi cerdik sungguh ank ank dlm perut ni kan

normal. baby kepala ke bawah bila msuk 28 mggu. bby sy 28mggu dah kepala ke bawah.

30w masih awal nak masuk laluan. selalunya 36w keatas