Serah diri awal

Assalamulaikum ibu² sy nk tnye sy ade gdm on diet cntrol...due sy 11/11...cuma kk ade buat surat utk sy pgi ke hspitl serah diri 24/10...soalan sy adekah cmfirm tarikh serah diri tu kite akn diinduce@check shj...mksud sy cmfirm dlm tarikh 2/3 hari lepas tu sy akn bersalin #firstmum

5 Balas

setahu sye gdm on diet serah diri sehari sblum due atau hari due kalau x turun tanda.. kalau gdm on ubat / insulin je yg serah diri 38w. mcm sye ank 1st gdm on ubat mmg 38w2d serah diri, esoknya induce start. bersalin 38w6d. skrg ank no 2, xde pun doc bg surat ke atau ckp pasal serah diri awal sbb on diet die bgtau sehari awal. cume due sye 26/11 hari ahad jadi berkemungkinan sye kena warded 23-24 nov mcm tu.. sis ade masalah lain ke? bsp byk merah ke, baby besar / kecik ke? hb? gbs? sbb kalau ade masalah je serah diri awal selain on ubat atau insulin.. cube tnya balik doktor pasal ni, bgtau sis kan on diet kenapa swrah diri 2minggu awal .. nnti die bgtau sebab la tu.

6mo ago

good luck, sye pun due nov, gdm dc .. risah jgak huhuhu 🙊

Sy GDM on medication. Due date 8/11 tapi kene serah diri selasa depan and terus beranak sbb sy mmg mtk czer. Cuma kalau turun tanda awal dari selasa depan, baru beranak normal tapi still next week jugak kene beranak 38 minggu sbb ada GDM.

6mo ago

yeke awk....terima kasih....semoga urusan awk dipermudahkn ye...

maaf nk tanya surat serah diri diberi ats sbb apa? sbb klu GDM diet usually serah diri on due date.

6mo ago

ok sama2..moga dipermudahkan segala urusan ya

Hi sis nk tnye mcm mne dh bersalin ke ? Sebab saya pun dpt surat utk induce jugak .

biasa nya kalau 24/10 serah diri,bsok tu 25/10 bru kena induce...sbab sy MCM tu.

6mo ago

U wc..smoga awk dprmudahkan urusan yer,smoga awk dan baby selamat