UPT 2 LINE AND POSITIVE

Asalammualaikum, nak tanya semalam try upt clear blue naik pregnant 2-3 then saya tak pergi klinik lagi untuk pengesahan tetapi saya masukakan first period saya dalam apps dan mengatakan saya dah hamil 7week agak agak kalau pergi klinik swasta nak scan , dah boleh nampak kantung or janin ke? sbb tak nak lahh membazir duit 🥲 #1stimemom #bantusharing #jangandibully

5 Balas

Bergantung kpd keadaan hormon / darah / tubuh bdn kita jgk 😬 Pengalaman saya sendiri, (5 weeks / 5 days) scan cuma nampak kantung. (7 weeks / 5 days) alhamdulillah, dah nampak janin & dengar heartbeat melalui transvaginal scan (TVS) sbb masa scan dkt tummy, tak jelas sgt ☺️

3y ago

Sebenaqnya 2D scan jugak 😅 Mula2 doktor scan atas perut, tp tak jelas sgt. So doktor buat transvaginal scan (TVS). Awak bayar sekali ja sebenaqnya. Transvaginal scan ni, doktor akan masukkan alat melalui alat kelamin kita. Klinik yg sama buat tue RM60.

first preggy 5 weeks, doktor tak scan...sebab doktor kata tak akan nampak lagi..membazir... masa 9 weeks scan, alhamdulillah nampak kantung dan heart beat

better sis ikut dari clear blue...if 2-3 weeks = 4-5 weeks.. & sis tnggu dln 8 weeks baru scan..

better tunggu 8minggu keatas. takot scan skrg xnampak lagi

8w ke ats bru npk sume sis