Duphaston 14weeks ?

Asalam hi moms, ada x yg ambk duphaston sampai melahirkan ? Share pengalaman kalau ada ye, sy dh mkn spotting tu still ada 3hri skali keluar cikit².. ubat dh nk hbis rasa nk sambung ambk duphaston lg... sb bby okay2 je. #ingintahu #bantujawab #SeriusTanya #firstmom #Sharing_dong_Bund #bantusharing

7 Balas

Saye kluar spotting mse 12 week pstu prgi klinkk doktor bgi ubat duphaston 1 tablet. Dah habis 1 tablet pun still kluar spotting skit2, then sye prgi hospital pun doktor bgi duphaston utk continue smpai spotting stop. Alhamdulillah tinggal 2 biji nk hbis spotting pun stop. Time tu seminggu jgk lah bru spotting tu stop. Sye dh selamat melahirkn, ank sye pun dh 8 bulan.

macam syg skrg dh 12w4d doc on duphaston sampai 20w.. Sy start duphaston Dr 8w, alhamdulillah baby dlm keadaan baik dn stkt arini x der apa2 spotting Dr awal Tau positive pregnant.. alahan pun semakin brkurang dh..

sy mkn mse 17w doc suh abiskn tp sy xabiskn sbb alahan mcm kuat blik tp sy dh xde spotting..klau sis msh ada spottng bettr truskn

4w ago

ye sy nk teruskn sb ada spotting...

Tanya doc dulu mcm mana, sebab duphaston tu ada je jual dkt farmasi. Boleh beli terus nantii

4w ago

ok sis

Saya pernah makan utrogestan sampai 20w Ubat tu sama je macam duphaston

4w ago

Tak pasti pula boleh lebih 20w atau tak.. Kira nak masuk 6 bulan tu saya macam dah yakin rahim dah kuat kot 😅😅 so saya stop ambik Lagipun ubat tu mahal betul 😫😫

Dr Sy bagitau duphaston sampai 20w shj

4w ago

so rasanya tak perlu sambung dah kot. melainkan Dr suruh sambung lagi