Posisi tidur trimester 1

Asalam hai moms, nk tnye skg sy 8weeks tp sy mula2 tdo mengiring sbelah kiri tp skg jdi sakit badan sb asyik tdo 1 posisi saja.. skg lebih suka tdo posisi mengiring sbelah kanan.. okay ke x ye.. risau #ingintahu #bantujawab #firstmom #SeriusTanya #bantusharing #newmom

8 Balas

Pernah tanya doc, doc cakap tidur ja mana2 posisi yg selesa, saya selesa telentang😅 kadang2 ja mengiring, alhamdulillah baby dah lahir sihat sempurna,

1mo ago

tu la kan sb xselesa.. sy lenguh tdo sblh kiri je,tu yg sy tdo mengiring sblh kanan plak tu takut xblh.. sb baca fakta tdo ngiring sblh kiri je oxygen dan aliran darah mengalir kat bby..

sya masa first trimester tdo je posisi mne yg selesa . masuk second ni bru mgiring . kalau letih sngt ltk bntal dkt belakang bgi tinggi sikit .

1mo ago

ye sb lenguh pinggang kalu 1 posisi saje.. ok sy cuba letak bantal

okay je,gpun awal lagi. tapi kalau awak takut, kot nak tidur terlentang ka kan, awak alas dgn bantal ,so dia still dlm keadaan mgiring sikit.

1mo ago

ok baik moms...

Boleh je. First trimester janin kecik lagi. Takda effect sgt pun position tidur. Tp jgn sampai jatuh katil la

1mo ago

ok jnji xjatuh katil hihi

okay je. sy sepanjang first trimester tidur terlentang lagi, masuk 2nd baru start mengiring

1mo ago

ok tq moms ♥︎

Ok je 1st trimester nak tidur pesen apa pun boleh. Asal tak tergolek sudah lah. 😂

1mo ago

tergolek sempat kawal lgi 😉 kdg2 bgun terlentang sudh..

ok je... sye awal2 tdo je mngiring, ble tsedar da telentang..🤣

1mo ago

yg ni slalu tanpa sedar kan

hai sis,sy nak tanya..sis dah scan ke ya?

1mo ago

sis cuba repeat scan 2minggu lg.. sy pun akn scan blik double cek nati bby usia 10weeks..kdg atas perut org jgk nmpk ke x, tp perut sy tebal hritu pun msa scan pundi kencing xpenuh.. still nmpk.