Bayi baru lahir

Apakah senarai barangan asas bayi baru lahir?

7 Balas

(Baby Essential) - Pampers - Newborn Clothing - Kain Bedung - Minyak Telon (Baby Gear) - Car Seat - Stroller - Katil Bayi - Buaian Itu sahaja keperluan asas untuk awal kelahiran anak awak. Dekat hospital nanti better awak bawak breastpump & pampers lebih, sbb kadang2 stay dekat wad hampir seminggu. Bawak la sekali extra blanket untuk baby newborn takut sejuk.

Saya selalu sediakan brg utk prgi hosp je Baju 3 helai , atau lebih sbb ank first saya kena duk dlm nicu 3-4 hri juga la tp anak kedua sehari je dh balik , Pampers 10 keping Barut 2/3 napkin 1 Mitten 2pasang Minyak telon Yg tu je kot tk ingt sgt

Try google. Ade jgk TheAsianParent punya post utk listing utk baby baru lahir. Cuma jgn follow sgt, amek yg mana perlu je. Mcm pakaian tu, baby newborn cpt besar, so xyah beli byk2 sgt

Pampers newborn, minyak telon, napkin, kain bedung, stokin kaki dan tangan, topi, baju tidur dan siang beberapa pasang

baju, pampers, wet tissue, minyak telon, napkin,

Ubat sembelit, nipple cream

Banyak je kat internet