Ibu pernah dishaki mengalami kehamilan luar rahim apa tindakan ibu2 setelah tahu

Apa Yg perlu Kita buat kalau 2 kemunkinan mengandung luar rahim atau Awal kehamilan ada keluar darah

1 Balas

Biasa doktor akn kompem kan dulu.. Kalau luar rahim ni scan xnmpk kantung.. Tp kandungan beta hcg tggi.. So dia akan tebuk perut utk masuk camera nk tgok belah mana tiub y ade baby then akan ade minor surgery operation utk buang sebelah tiub.. Kalau bleeding.. Tgok juga if ade kantung dalam rahim.. Biasa juga diawal kehamilan ade sedikit bleeding.. Tp kalau teruk.. Mgkin xde rezeki.. Kantung akan kluar sendiri dalam beberapa hari selepas bleeding

2y ago

ok terima kasih atas nasihat Nya sis🌹