Mual

Apa yg paling best masuk dlm mulut time mual????? Sy mengandung 15minggu dan masi alahan terukk. ,

21 Balas

Time sy mengandung dlu, alahan teruk sngt... Pagi siang mlm mual n muntah... Sy selalu mkn buah... Smua buah sy bedal... Lepas tu mkn aiskrim, minum jus oren, makan yougert, minum susu perisa buah²an

5y ago

Mcm sy.. Haha tambahan, nestum

Makan buah oren sis. Vitamins pon dpt. Hilang loya pun dapat. 😘 Nk sedap simpan buah oren dlm peti... Mkn sejuk2... Nikmat...

5y ago

😍😍😍😍😍😍 shud try

Biasanya saya akan prepare lozenge herbs dalam handbag. Bila mual2 je terus kemam, alhamdulillah berkesan kurangkan mual2

5y ago

Noted sis.

Aiskrim... Hihi. Sejuk, manis... Tp pilih yg ok je. Sbb aiskrim bantu jgak bg zat dkt kita. Kndungan susu tggi...

5y ago

Ok macam mana tuh sis. Kena tengok from ingredients ke?

Saya cuma makan gula gula mentos je sis. Bagi dia rsa berangin dingin gituu 😅

saya bab mkn sume ok... alahan bau2 je tetap ada... muntah2 pening pale da ok

Sy suka mkn asam klau time mual...bila mkn asam rasa ok skit...

Saya makan oren yg manis.. Makan masam2 terus muntah 😅

Sy mkn yg masam2, mcm amoi yg biji2 merah tu ,

setakat ni makan buah jee hlg loya, lg2 oren..

5y ago

Noted sis. Memang x pernah mkn buah oren sebelum nih