Panas dan Bahang

Apa yang mummy2 buat klau rasa panas sampai berpeluh2 mase tgh prgnt ni ??

25 Balas

mandi. tu je cara dia. kalau ada kolam, jakuzi, bath tub berendam. letak ais banyak2. nyamannyaa.. tu kalau yg ada la. macam sy takde semua tu. mandi je la 10x pun.

Sy mandi guna air coway yg sejuk..tp cmpur air paip jgk la..lau xcmpur mau beku..tdo mlm pakai short pants..

Mandi kerap tu pasti. Lepastu ada sediakan satu bekas spray air. Kalau panas tengah malam spray je😅

Normal klo time pregnant sentiasa rasa panas. Kadang nak tido terpaksa bogel sbb tak tahan panas

Saya. Byk kali mandi pun xjln. Rasa mcm nk berendam dlm tab ais je haha.. #baringdilantaisimenkasisejuk

4y ago

btoll.mandi kjap jek ok.nnti bpe mnit panas blik 🤭

Klau mlm rmai ckp xblh mndi.. So Somi sy tlg lap Kn bdan sy.. Kdg pnas tu xtahan btl rsa

4y ago

Sy xthu sy first baby tpi dgr org ckp klau mndi mlm nti nk beranak susah.. Tpi sy xthu btl ker x.. Cma brjga2 jek😊

Mengadap kipas pasang kuat sambil membebel haha Takjalan jugak dgn kipas, mandi.

Duk mengadap kipas jer..nk balik2 mndi tpi air paip selalu mati..

Sama lah skrg ni.. Mndi berkali2.. Pkul 8 pagi pon berpeluh2😣

Sy dok je dlm blk beraircon seharian. Kalau x peluh naek gatal2