Susu formula untuk newborn

Apa susu yang bagus untuk newborn ya. Due 22/3 tp nak ready susu formula incase susu tak banyak nanti 🥲#pleasehelp #firstbaby

5 Balas

byk susu fm yg bagus utk baby, tp kena tengok keserasian baby jugak. so puan cari susu yg pack kecik dulu. mcm sy, sy beli susu s26. harap2 serasi la ngan baby nt, baby taknak keluar lg 🤭 pasal susu badan, mula2 nt memg boleh jd takde susu atau ada sikit je. tp puan jgn risau, keep on bg je df kat baby, lama2 nt susu akan ada. dah balik dr wad nt, urut badan and breast, utk bg susu lancar. in shaa Allah nt byk susu tu.

Saya 1/3 bersalin, hari ni 5/3 baru ada susu keluar tu pun baru lepas urut. Kalau niat nak bagi susu badan kena sabar je laa inshaAllah susu ada je. Kena sabar dengan mulut orang tua jugak yang asyik duk tanya2. Tapi kalau niat nak bf InshaAllah ada je susu tu. Tapi kalau nak bagi susu formula pun atas diri sendiri laa tak de masalah pun. Anak kita kan huhuh

macam saya , masa anak dlm pantang ikutkan tnk bgi fm , nak bgi full bf tapi sbb kan susu tkde lagi .Baby pon ade kuning . kami bgi minum susu karihome .. try laa beli . Elok utk baby 0 gula .

Newborn tk perlu bnyk susu sbb perut dorang sbesar kacang sja try direct feed dlu utk rangsang susu mindset jgn fikir bdn tkda /kurang susu , susu bdn ckup2 utk baby 😊 yg pnting jgn stress

Actually ni semua bgantung pd penerimaan bby. Bt it's more better to beri bf utk pemulaan. Susu bdn tkde awl2 is normal. Nanti misi kt wad akn ajar how to do.