AIR GULA

apa pengalaman mommies2 masa minum air gula .. Bole share tak???

55 Balas

Masa mula" nk minum air gula perghhh rasa nervous gilaa , wktu nk minum tu rasa dia mcm madu je and nurse ckp klau nk muntah kene minum and check darah kli kedua , I dh tkt dh and then lepas je minum keluar bilik rasa perut bergelora nk muntah pikir blk ape yg nurse ckp trus tahan smpai laa check darah . 😂

Masa tu setkan dlm mindset air gula ni mcm air sirap.. Dua kali teguk je terus habis. Lps tu ingat kan lega, after few mins tu rasa mcm nk pitam, tp i duduk je kat kerusi tu. Sapu minyak angin utk elakkan muntah. Alhamdulillah smuanya dipermudahkan. Balik dr KK terus menggelupur cari mkn sbb lapor 😅

Minum je rs kepala berpusing2..mual xyah ckp la..asyik mintak nurse pendekkan ms sbb xtahan nk muntah..alhamdulillah xyah repeat..seram nk minum balik😖 Skrg tgh pregnant ank ketiga..xminum lg air gula sbb masih alahan teruk..nurse ckp tgu alahan kurang sket br minum.

Memang rasa nak muntah pun..sebab manis gula melampau n pekat..kk saya yang xada flavor tu..baca dari google elok minum sekaligus.. Tapi saya minum dua kali teguk.. Jangan fikir banyak².. Terus telan air liur je lepas tuu.. 😅

Saya rasa okay ja air gula tu. Takde la teruk pun seperti yang dimomokkan. Tips nak minum air gula ni datang klinik awal supaya dapat minum air yang awal awal dan masih suam. Make sure minum 1 shot je. It should be fine ☺️

Mula2 rasa macam okay tapi bila dah minum rasa susah jugak nak habiskan air gula ni 😂😂 Lepas minum tu nanti kumur. Minum je air kosong kalau tak tahan. Kena standby minyak angin, sebab mmg rasa mual & nak muntah

Mmg loya time minum tu.. dapat pulak yg rasa original.. bila telan tu lekat je kat tekak.. tapi tahan and set jgn muntah.. relax tahan je.. jgn fikir muntah.. sbb nanti muntah betul.. 😂

Tips pertama : Puasa betol² Tips Kedua : dapat air gula terus minum (Kalau rasa nak muntah, pikir benda positif) then terus teguk Tips Ketiga: ucap alhamdulilah sbb dah minum 😉

Loya tekak minum. Emmmmmm xsuka. Next week kali kedua saya minum. Sbb mak saya diabetic. Alhamdulillah result pertama saya okay. Tapi, emmm xboleh la rasa air gula tu. Pekat sgt 🤧

Klu xbiasa mnum manis..mmg perit tekak. Sis da mnum tp msa tu masi morning sickness...so sis auto muntah Kat blik air. Pastu sis cover balik dgn mkn kue manis 3biji. Result 4.35😁.