Salam..nak tanya, kalau baby 7bulan baru tumbuh gigi bawah..

Apa patut kita buat? Nak bagi makan apa?

3 Balas

Saya suka bagi dia buah² yg sejuk dari peti ais sebb tu bole melegakan sakit gusi. Makanan macam yogurt fruits smoothie..makanan² tu bole melegakan sakit gusi. Atau bole masukkan teether baby dlm freezer. Dia akn gigit² untuk melegakan gusi.

Salam. Bagi makan macam biasa mommy. Boleh buat popsicles bagi anak gigit. Boleh bagi buah yang baru dikeluarkan dari peti sejuk. Nak mengurangkan sakit masa gigi tumbuh. Boleh beri teether juga

bg mkn mcm biase je sis,