Habis 44 hari pantang

Apa lagi makanan atau perbuatan yg perlu dipantang lepas 44hari ni? Kalau dgn suami tu saya tahu paling kurang 100hari. Lain lain?

2 Balas

1) saya betulkan yea. habis sahaja drh nifas mean awak dh suci dr drh nifas dh boleh bersama dgn suami. cuma atas awak sahaja yg dah sedia ataupon belom utk bersama☺️ 2) selagi awak xde alergik dgn apa2 makanan or minum awak boleh je nak makan or minum cuma berpada2 ja. kalau nak jaga kesihatan bukan dlm pntg je. tp kena jaga sepanjang hayat. boleh makan makan seimbang & makan real food. elakkan jung food. kurang kan gula. 3) kalau nak diet. amalkan suku suku separuh. lakukan senaman awak follow page fb doctor imelda balchin pakar o&g dekat sana byk info awak boleh dpt. rajin baca & search je awak. sbb byk posting yg awak tanya dh ke bawah. doctor byk pos

Boleh je makan pape tpi kalau boleh yg x memudaratkn susu badan… kurangkan minuman bergas …