GATAL MACAM RUAM

Apa korang buat jika rasa gatal macam merah2 dekat area miss v?sebelum ni xpernh,masa megandung jew rasa gatal mcm ni

3 Balas

ada naik ruam2 ke? setiap kali bersihkan kawasan tu, keringkan betul2 sebelum pakai panties. saya kadang kalau gatal mcm tu, kat rumah saya tak pakai panties. pakai kain, bagi dia kering sentiasa kena angin. kalau teruk sangat, saya guna pembersih wanita sumber ayu yg ada sirih tu. kalau dapat daun sirih pun bagus, atau daun neem. tapi guna untuk basuh kawasan luar je, jangan sampai kawasan dalam2.

Sis ada keputihan tak? Mungkin GBS, sejenis keputihan yg boleh mengakibatkan kegatalan. GBS mmg wujud masa pregnant saje. Tak bahaya utk ibu mengandung, tp risiko ketika nak bersalin nanti. Baby boleh kena infection. Better sis bagitahu masa checkup kat KK atau klinik swasta. Dorang mungkin akan ambik sample utk diagnos.

Yeeee betul. Saya pun baru first time rasa gatal2 gini masa pregnant. Saya suruh husb beli krim gatal yg selamat utk pregnant mom. Dh hilang gatal