asid folic

Apa kegunaan asid folic and kelebihan dia ya

5 Balas

Fungsi utama folic acid utk membantu pertumbuhan tulang bayi yg baik, elakkan kecacatan tulang belakang bayi (spina bifida). Fungsi lain utk kuatkan rahim wanita, pembentukan janin yg baik, persediaan awal bagi ibu hamil sekurangnya pengambilam 3 bulan sebelum preggy

4y ago

1x sehari je sis. Depends mcm sye ambil jenama shaklee mmg mkan slepas breakfast 😊 tpi jenama shaklee vitamin dia cmpur,b complex with folic acid

Secara ringkasnya, asid folic penting untuk baby dilahirkan sempurna @ cukup sifat

Baik utk kuatkan rahim, support baby bermula sebelum kehamilan lg.

mbantu ptumbuhan tulang dan otak janin

4y ago

yg sy baca skali dgn otak siap ade kes bby lahir xde otak tapi masa scan semua complete.. bby tu x dpt brtahan lama.. if lahir pn sehari dua je.. sejak tu, dok asyik teringat je kes tu.. ermm risau pn ade.. harap xde pape la.. btw maaf andai salah info..

Try google sis..