Batuk berkahak & sakit tekak

Apa cara nak hilangkan sakit tekak dgn batuk berkahak?? Utk ibu mengandung xde ubat kan ubat batuk?? saya cuma amalkan mnum air suam dgn petua air limau kasturi+kicap. Tp, mcm xde perubahan laa. Suara pon sampai serakk skrg ni 😣 Peritttt sgt tekak. Bila batuk dtg, sampai sakit perut nak ke krem sebb batuk teruk! da 30week skrg ni. Plss bantu.. #pleasehelp

1 Balas

saya pon tgh batuk. tak tahan sgt krem perut dan dada. batuk sampai terkencing2. batuk kuat sbb gatal sgt dekat tekak...pegi klinik doktor bg antibiotik. kurang sket tp still ade batuk

2y ago

btl.. Sampai spruh nafas rasa bila batuk tu dtg. mengah rasa. tmbh lg , sy tgh selsema jenis daa kering, tp hingus blok kt hidung. allahh.. skrg ni pon rasa mcm sesak dada sebb lubang hidung sempit. hanya mampu sapu myk kt leher dgn dada.. x tahan sgtt rasa, dgn sakitt bhgn urat punggung ni. allah. preggy kali ni terlalu mencabar buat saya.