Persediaan Pantang

Apa benda yg penting semasa pantang.. #1stimemom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

makan sayur2 dan buah2 lebih.. jgn makan sup ayam ja nutrient lain xda. jgn guna halia & kunyit dlm masakan selagi baby x discharged dr jaundice. pantang bersama itu biasa. penyusuan ibu x akan gagal, steady ja bfeed tiap 2-3jam. bangunkan baby kalau x bangun dlm 2-3jam. amat penting utk pastikan susu ibu x drop. kalau breast masih penuh, pump utk kosongkan..

blja tentang penyusuan dgn betul n kawal emosi . tu je . pantang tak susah pun😊 penyusuan je yg ramai gagal