Hi momy kat sini sapa yang dah selamat bersalin " 18/2/2023 ni due date saya " tapi belum ada tanda

14 Balas

sy due 10/3 tp bru je bersalin pgi td..Allah permudhkan sgalanya..byk² kn brgerak n ckap dgn baby..sy ckp dgn baby, awk kuar awl blh tk..nnt blh pntang sama dgn abg² (pntang sunat)😅..klau tk, nnt ibu babap awk klau kuar nnt..xsngka mnjd..tp sy cuma bgurau je..kbtulan sy dlm cuti, memg sy lasak buat keja, vakum rumh..dh 2 mnggu trun tnda, jam 5pg tjga nk kncing, ktuban dh leaking.suami surh relax sbb dia kata lewat lg..tp sy dh mnangis sbb kntrksi 5 mnit skli..smpai Hospital Melaka trus msuk labor room sbb dh 10cm..kna bebel jap..7.55pg lhirla baby boy.. Alhmdulillah..lega..hilg skit bwk perut slama ni..sy doakn moga awk jga diprmudhkan ye...

sama saya pun overdue 2 hari. Ingat dapat la bersalin normal tapi bukaan stuck dkt 5cm and bile pecahkan air ketuban, baby dah berak kat dalam so terpaksa emergency czer. Takpe kalau takde tanda, nanti kk akan bagi date untuk serah diri. Kalau baby first mmg lambat sikit.

awak try main gymball , saya main gymball hari hari , air ketuban pecah sampai hospital 3cm 10 pm , 5:30 am dah selamat bersalin . saya sepatutnya due 18/2 jugak , tapi dah selamat bersalin 10/2 haritu

sy dah selamat bsalin on the 3rd tuh . patutnya sama dgn sis on the 18th tp kna serah diri awal sbb baby songsang n kurg air ketuban .

Sama due dgn saya,saya kena extend sampai 25 hb ni sebab tak ada tanda,kalau tak bersalin jugak 25 hb 24 kena serah diri ..

saya due 19.2 tapi dah slmat bersalin 10.2.. bkaan dri 3cm ke 10cm krg 2 jam tpi kna emergency czer sbb jantung anak dah drop..

2y ago

🤣🤣

sy due date 19/2 sis dah bersalin serah diri 5/2 hritu trs czer..bukaan dah 3cm tpi jntung bby dah lemah trpaksa czer..

Sy due date 17/2/23 tapi alhamdulillah dah selamat bersalin baby girl pada 7/2/23 jam 1.57am dengan berat 2.46kg

saya due 18/2 masih belum ada tanda lagi. tapi isnin haritu doc ada buka kan jalan 1cm. tapi masih belum ada tanda lagi.

2y ago

isnin hari tu pun jalan saya dah 1cm. due 21/2 still sama takde jugak tanda. 21/2 kena serah diri sebab gdm.

truskan exercise, bykkan berjalan, jln itik, search labor prep exercise.. semoga dipermudahkan..