Overdue 😩 Baby taknak keluar lg

Anyone dh overdue? Sy dh 40w 5d today.. stress.. Any words of encouragement pls? 😭😭

9 Balas

saya sekarang 39w 1d pun takda tanda apa apa . yang pregnant due sekali dengan saya semua dah selamat bersalin. saya ambil cuti bersalin awal 2 minggu balik kampung prepare takut baby keluar awal tapi dia selesa dalam perut . saya pun stress tambah lgi saya first mommy ,ada gdm dan berat baby lebih kurang 3.2kg waktu 38minggu. saya set mind saya yang Allah maha penentu segala galanya .hebat mana pun kita merancang kita tak boleh lupa dia pencipta paling berkuasa. walaupun perit nk terima yang perancangan kita tak berjalan mcm yg kita fikirkan tapi Allah tahu yang terbaik untuk kita. bersangka baik dgn dia inshaallah kita akan tenang. selain tu, sentiasa bersyukur dpt nikmat mengandung ni walaupun kita rasa stress sbb itu ini tapi saya percaya ramai lgi yg nak duduk and ganti tempat kita untuk rasa nikmat ni tapi masih belum ada rezeki. inshaallah yang paling penting sekali baby dan mommy sihat.

10mo ago

hari ni saya 40week,xde tanda,nth lah kdg sedih jgk sbb ank2 yg lain cpt yg ni je lmbt,sy dah grak dgn anak last 6thun,skt dan fobia masih terasa,kwn2 sy smue dah bersalin,kdg2 stress org asyk tny je xbrsalin lagi ke,tp sy nk positif kan diri sy kne kuat,mgkin Allah SWT dah aturkan jln yg terbaik,sy kne sabar je....

sy dah 39week 2days,nth lah xde tnda2 lagi,selalu contraction palsu je,dulu mse kakak2 die awl ni die lmbt,BKN ape SKT bdn dah mcm kne pukul dah,Bju dlm seluar dlm pakat xmuat dah smue hihi,hrp die keluar lah sblm 40week ni

saya yg dh 40 weeks 1 hari ni pun stress. phm sngt perasaan sis.semoga sis dan baby selamat, sy doakan semoga sis bersalin soon.. insyaallah

Saya pon 40w4d harini . Sabtu ni kena serah diri kalau takde turun tanda jgk . Semoga dipermudahkan segala urusan bersalin nanti

10mo ago

Sebab saya takde turun tanda & takde sangkut gdm . So hosp terima 6 hari lepas due 😊 . Alhamdulillah , selamat berpantang sis . Esok saya pulak kena serah diri

Sye pun harini dh 39w 5d, 1cm since 38w. Smpai skrg takde rase sakit lg. Cuma mild2 contraction je itu pun tak konsisten😌

sama lh . tp lpas mnum air kepala and air zam zam trus start contraction.. pkul 12mlm ketuban pecah dh

10mo ago

air kepala pn air kepala la 😂😂

sye hrini ngam2 40weeks and ptg ni kena serah diri untuk induce. takut pulak walaupun 2nd baby.

10mo ago

dh sis smlm, baby 3.9kg 😂😂

Saya hari nie 40w1day, still xda rasa apa..

semoga semuanya lancar ya