lahir overdue

kenapa saya selalu baca baby lahir overdue risiko jantung lemah pastu emegency czer. nauzubilllah. tp itulah curious kenapa Dr bg overdue ye? saya skrg dh 39w. lg 2 hari due. hopefully baby keluar ikut due. 🤲 pls doakan baik2 ye #firsttimemom

1 Balas

ikut keadaan ibu & baby sis. ada je overdue bersalin normal, sbb tu nanti akan monitor jantung baby dan buat pemantauan lebih details. biasanya overdue kan sebab takde tanda. ada yang kena induce 2-3kali, baru dapat bersalin. insya-Allah sis. semoga dipermudahkan.